Yazılarımı İki Sütun Şeklinde Nasıl Gösterebilirim?

Temmuz 14, 2015
blogger-yazi-iki-sutun-yapma

Bloğunuzda yayınladığınız bir makale normal şartlarda tek sütun şeklinde gözükür. Şimdiki yazımda size yazılarınızı iki veya üç sütunda nasıl gösterebileceğinizi anlatacağım.

İki sütunlu yazıları daha çok gazete ve dergilerde görmeye alışkınız. Bloğda da olsa hiç fena durmaz bence. Özellikle uzun bir yazı paylaştığımız zaman makaleyi sütunlara bölmek gerçekten okuyucu açısından kolaylık sağlar. Hem görsel açıdan da bloğumuza değer katar.

Anlatıma geçelim. İlk olarak her zamanki gibi blogger paneliimzden Şablon-HTML'yi düzenle yolunu takip ederek ]]></b:skin> kodunu buluyoruz. Aşağıdaki CSS kodlarını bu kodun tam üzerine gelecek şekilde yapıştırıyoruz ve kaydediyoruz.


.bagidua
{
   -webkit-column-count: 2;
    -moz-column-count: 2;
    column-count: 2;
}
Yukarıdaki kodda yazılarınız iki sütuna bölünecektir. Siz Üç sütuna bölünsün istersenz 2 yazan değerleri 3 yapabilirsiniz.
Şablonu kaydettiniz ve artık yeni yayın yapma zamanınız geldiyse. Yeni yayın alanı açıkken HTML butonuna basarak aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.

<div class="bagidua">
YAZINIZI BURAYA YAZIN </div>

Yukarıdaki kodda "Yazınızı Buraya Yazın" ibaresini silerek kendi makalenizi ekleyin. Makaleniz iki sütun şeklinde görünecektir.

Uygulama Örneği:
<div class='bagidua'> Blogger yazılarınızı sütunlara ayırma konusunu işlediğimiz bu yazımızda size örnek olsun diye iki parça sütuna bölünmüş bu yazıyı yazıyorum. Gördüğünüz üzere yazımız tıpkı bir gazete veya dergide olduğu gibi iki sütun şekjlinde gözüküyor. Siz isterseniz üç sütun yapabilirsiniz bunun için ilk verdiğim css kodlarındaki 2 ibaresini 3 yapmanız yeterli. İyi bloglamalar. Takipte kalın. </div>

Blogger yazılarınızı sütunlara ayırma konusunu işlediğimiz bu yazımızda size örnek olsun diye iki parça sütuna bölünmüş bu yazıyı yazıyorum. Gördüğünüz üzere yazımız tıpkı bir gazete veya dergide olduğu gibi iki sütun şekjlinde gözüküyor. Siz isterseniz üç sütun yapabilirsiniz bunun için ilk verdiğim css kodlarındaki 2 ibaresini 3 yapmanız yeterli. Anlatamamış olabilirim, siz aklınıza takılan yerleri aşağıdaki yorum formundan sorabilirsiniz. İyi bloglamalar. Takipte kalın.

Altı yıldır blog işleriyle uğraşıyorum. Edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşıyorum.

1 Yorum
avatar

Yazı yazılalı 3 yıl olmuş. Birçok kişinin de bu yazı içeriğinden faydalandığını düşünüyorum. Ama ilk teşekkürü yazmak bize nasip oldu. Emeğe saygı. Birçok kaynakta aradım ancak sizin yazınızdan sonuç alabildim. Faydalı bir içerik. Selamlar..

Yanıtla

Yorumlarda Kod vs. Kullanmak İÇİN
  • Lütfen sadece bu konuyla ilgili yorumlarınızı bırakınız.
  • Yoruma kod eklemek için <i rel="code"> kodu bunun yerine yazın </i>
  • Daha uzun kod eklemek için <i rel="pre"> kodu bunun yerine yazın </i>
  • Tırnak işareti kullanmak için <i rel="quote"> yorumu bunun yerine yazın </i>
  • Resim eklemek için <i rel="image"> resim url </i>
  • Video eklemek için [iframe] URL embed kodunu buraya yapıştırın [/iframe]
  • Sonra aşağıdaki butona basın ve kodları dönüştürün.
  • © 2015 Blog Bakkalı ✔